کیفیت تصویر در تلویزیون های مختلف می تواند متاثر از عوامل متعدد از بین رفته و این بی کیفیتی خود را با حالت های مختلفی نشان دهد. خط خطی شدن تصویر، سیاه شدن بخشی از تصویر یا به هم ریختن رنگ تلویزیون از جمله این موارد است. یکی از این حالت ها، آبی شدن تصویر تلویزیون است. تصویر آبی تلویزیون می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که در بسیاری از این موارد بروز یک مشکل فنی در دستگاه دلیل بروز این حالت است. در نتیجه باید برای رفع مشکل تصویر، دستگاه توسط یک تعمیرکار بررسی و عیب یابی شده تا بتوان بهترین راه کار را برای برطرف کردن آن در پیش گرفت. مرکز سخت افزار ایران می تواند به عنوان یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر، مشکلات مختلف تلویزیون را بررسی کرده و در سریع ترین زمان ممکن مشکل را برطرف کنند. در ادامه دلایل مختلف آبی شدن تصویر تلویزیون به همراه راه کار های رفع این مشکل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
دلایل آبی شدن صفحه تلویزیون
تصویر آبی در تلویزیون می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. خرابی پنل، بک لایت، به هم خوردن تنظیمات و مواردی از این دست را می توان از جمله مهم ترین دلایل آبی شدن صفحه تلویزیون در نظر گرفت.
1. آبی شدن تصویر به دلیل خرابی پنل تلویزیون
یکی از مهم ترین و اصلی ترین دلایل نمایش تصویر آبی در تلویزیون، خرابی پنل است. این بدترین حالتی است که می تواند برای یک تلویزیون رخ دهد. نمایش تصویر و رنگ ها همگی متکی به عملکرد بالای پنل است. اما پنل تلویزیون یکی از حساس ترین قطعات این دستگاه هاست و تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند ضربه، جا به جایی و تکان های شدید، وارد آمدن فشار به نمایشگر دستگاه، آب خوردگی، گرما دیدن بیش از حد تلویزیون و نوسانات برقی ممکن است آسیب ببیند.
در نتیجه خرابی پنل، کیفیت و تنظیم رنگ های نمایشگر به هم می ریزد. یکی از این حالت ها نیز آبی شدن تصویر تلویزیون است. در این شرایط باید پنل تلویزیون توسط تعمیرکار بررسی و عیب یابی شده و برای رفع آن تعمیرات تخصصی ارائه شود. تعویض پنل نیز معمولا راه کاری بسیار هزینه بر است که در اکثر مواقع تنها راه حل است. بهتر است تا جای ممکن از وارد شدن آسیب های مختلف به پنل تلویزیون جلوگیری شود. برای تعمیر یا تعویض پنل تلویزیون، حتما باید از مراکز تعمیرات تخصصی کمک گرفت.
2. آبی شدن تصویر به دلیل خرابی بک لایت تلویزیون
بک لایت بخشی است که در تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی، وظیفه نوردهی برای نمایش تصاویر را به عهده دارد. این بخش متشکل از یک صفحه نازک است که مجموعه ای از لامپ های ال ای دی در آن به صورت ردیفی قرار گرفته است. خرابی بک لایت یا سوختن آن می تواند موجب بروز مشکل در نمایش تصاویر شده و رنگ تصاویر را به هم بریزد. سیاه شدن تصویر، عدم نمایش کامل تصویر، نمایش رنگ های اضافه در تصویر یا آبی شدن تصویر تلویزیون از جمله این موارد است.
در صورتی که تصویر آبی در تلویزیون به خرابی بک لایت مرتبط باشد، به راحتی می توان با تعمیر، ترمیم یا تعویض آن مشکل را برطرف کرد. اما این کار به دقت، مهارت و تجربه بالا نیاز دارد تا بعد از ترمیم یا تعویض بک لایت تلویزیون، کیفیت و دقت رنگ ها و نور های تصویر درست مانند روز اول باشد. اگر تعویض بک لایت به درستی و به صورت تخصصی انجام نشود، ممکن است مشکلات دیگری مانند دو رنگ شدن تصویر یا … دردسرساز شود. نوسانات برقی و روشن ماندن طولانی مدت تلویزیون از مهم ترین دلایل خرابی بک لایت است.
پیشنهاد سایت: دلایل کم رنگ شدن تصویر تلویزیون پاناسونیک
3. آبی شدن تصویر تلویزیون به دلیل پیکسل سوختگی
بخش مهم دیگری که در کیفیت و دقت رنگ های به نمایش درآمده در تلویزیون نقش دارد، پیکسل ها هستند. آن ها به صورت نقاط نورانی در کنار هم قرار می گیرند و متناسب با نوع تصویر، رنگ شان تغییر می کند. به این ترتیب تصاویری با رنگ های مختلف در تلویزیون نمایش داده می شود. اگر به دلایل مختلف مانند نوسانات ولتاژ یا ضربه به نمایشگر این پیکسل ها آسیب ببینند، دستگاه به اصطلاح دچار پیکسل سوختگی شده و همین پیکسل سوختگی می تواند مشکلاتی در خصوص نمایش تصویر به وجود آورد.
یکی از این حالت ها گیر کردن پیکسل ها روی یک تصویر و نمایش تنها یک رنگ است که آبی شدن تصویر تلویزیون می تواند یکی از آن ها باشد. اگر تنها به دلیل گیر کردن پیکسل ها تصویر آبی در تلویزیون به وجود آید، می توان آن ها را با یک سری از برنامه های تخصصی بازیابی کرد و مشکل تصویر را برطرف کرد. اما در صورت پیکسل سوختگی، معمولا باید آن ها را تعویض کرد. نکته مهم این که دمای بسیار سرد هم می تواند روی عملکرد پیکسل ها تاثیر گذاشته و مانع کارکرد آن ها شود. بنابراین تنها با گرم کردن دمای محیط ممکن است مشکل پیکسل ها و آبی شدن تصویر برطرف شود.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل کار نکردن پورت HDMI تلویزیون
4. آسیب های فیزیکی و آبی شدن تصویر تلویزیون
جدای از موارد مهمی که در بالا برای آبی شدن تصویر تلویزیون ذکر شد، گاهی آسیب های فیزیکی لحظه ای هم می توانند رنگ های تلویزیون را به هم ریخته و موجب آبی شدن تصویر شوند. ضربه های ناگهانی به نمایشگر یا وارد شدن فشار بیش از حد به صفحه نمایش تلویزیون، افزایش یا کاهش بیش از حد دما، وجود وسایل مغناطیسی در اطراف تلویزیون یا آب خوردگی می تواند رنگ ها را به هم ریخته و تصاویر را آبی رنگ کند. در نتیجه بهتر است تا جای ممکن از وارد شدن هر گونه فشار و آسیب فیزیکی به تلویزیون خودداری شود.
توصیه می شود دستگاه های الکترونیکی مانند مودم یا گوشی های همراه را تا جای ممکن نزدیک تلویزیون قرار ندهید. با مراقبت از تلویزیون و جلوگیری از وارد شدن فشار و آسیب ناگهانی به آن می توان مانع آبی شدن تصویر در تلویزیون شد. در نهایت این که سعی کنید تلویزیون را برای مدت زمان هایی بسیار طولانی روشن نگه ندارید و حتما آن را برای مدتی خاموش کرده تا خنک شود. برای رفع مشکلات مختلف تلویزیون، از جمله نمایش تصویر آبی در تلویزیون، حتما از مراکز تعمیرات تخصصی معتبر مانند مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید تا مشکل به صورت تخصصی عیب یابی و برطرف شود.